CIDERIET - Processen fra æble til flaske
HØST
RIVNING
PRESNING
KLARING AF SAFTEN
GÆRING PÅ TANK
TAPNING OG GÆRING PÅ FLASKE
Kvalitetsstyring
Produktionen af Fejø Cider følges permanent af en række kvalitetscheck. Først og fremmest gennem egne kvalitetscheck og egen laboratoriekontrol, som skal sikre at cideren smager, som vi mener ægte cider skal smage, og at tilvirkningen følger den ‘dogme’ definition for gårdcider vi har sat op: 100% ren saft af rigtige cideræbler – ingen tilsætninger og ingen kunstige bobler.
Via kontakt til ønologer, forskningscentre, forsøgsstationer og ciderskoler og via vores smagspanel, søger vi konstant at forbedre metoder og smag uden at gå på kompromis med gårdcider definitionen.
Vor egen kvalitetskontrol suppleres af den offentlige kontrol med hensyn til overholdelse af reglerne for økologisk jordbrug og reglerne for fødevarefremstilling. Fejø Cider’s flasker er tilmeldt returflaskesystemet og den tilhørende pantordning.